Dierenhotel
Luctor et Emergo

Gezondheid

De gezondheid van uw kat staat bij Dierenhotel Luctor et Emergo centraal, daarom moeten alle katten die graag willen verblijven bij ons wel voorzien zijn van onze vaccinatieplicht.

  • De kat moet ingeënt zijn (kattenziekte en niesziekte). De inenting moet geldig zijn voor de periode dat de kat in het pension aanwezig is.
  • Let op, De entingen mogen niet tijdens het verblijf verlopen!!!
  • Is uw kat nog nooit geënt of heeft de laatste enting 1,5 jaar of langer geleden plaatsgevonden, dan moet uw kat 2 keer worden geënt met een tussenperiode van 3 weken. De 2e enting moet minimaal 5 dagen voor de eerste pension dag hebben plaatsgevonden.
  • Eventuele medicijnen; graag met een beschrijving van de werking van de medicijnen en de juiste dosering.
  • Beschrijving van opmerkelijk gedrag of eventuele eigenaardigheden van de hond. Deze informatie is altijd welkom, want dit helpt ons om te zorgen voor een plezierig verblijf voor uw hond.
  • Ontworming, er zijn meerdere wormsoorten die gevaarlijk zijn voor je hond. Zo kunnen ze zorgen voor maag- en darmklachten. Daarnaast zijn er ook wormen die kunnen worden overgebracht op de mens.Het ontwormen van honden is dus heel belangrijk. Dit kan gelukkig heel gemakkelijk door een goede ontwormingskuur te gebruiken. Het is belangrijk om je hond 4 x per jaar te ontwormen.
  • Ontvlooien, het is de nachtmerrie van elke huisdierbezitter; een vlooienplaag! Door uw hond elke maand preventief te behandelen, kunt u dit probleem gemakkelijk voorkomen. Vergeet niet dat vlooien geen seizoensgebonden probleem zijn. Juist in de winter is het belangrijk om te behandelen tegen vlooien, omdat de kachel dan opgestookt wordt. Door deze hogere temperatuur wordt het huis een ideale leefomgeving voor de vlo  en ligt een vlooienplaag op de loer.
  • Het liefst zien wij dat de katten gecastreerd of gesteriliseerd zijn zodat ze gezellig samen kunnen spelen. Is een kat niet geholpen moet hij gescheiden worden gehouden van de groep (dit gebeurt alleen tegen een meer prijs).


Gebruikt uw kat eventuele medicatie? Geen probleem!

Dit dient ingevuld te worden bij de reservering en bij het brengen van uw kat graag nog een keer vermeld te worden. Graag bij de reservering een beschrijving van de werking van de medicijnen en de juiste dosering hiervan te noteren.